projecten

ZOMERATELIER 2016

CBK Zeeland organiseert ieder jaar een Zomeratelier waarbij 5 à 6 kunstenaars ieder een week de ruimte van CBK Zeeland gebruiken als atelier. Zij maken dan een wandschildering/tekening of installatie.

zomeratelier2016-catalogus

2013-2016 IK BEN EEN GOD

Achtergrond informatie
Kunstenaars van kunstwerkplaats KipVis zijn werkzaam in het voormalige schoolgebouw in de wijk Paauwenburg in Vlissingen. Zij willen er zichtbaar zijn door een bijdrage te leveren aan het welzijn in de wijk. Rondom de watergang aan de Willem Klooslaan en de Sloeweg wordt een bijzonder kunstproject gerealiseerd. Uiteindelijk zullen veertien opmerkelijke kunstwerken de wandelaar verwonderen en tot nadenken stemmen. Het project heeft de naam ‘Ik ben een God . . . ‘ naar de beroemdste dichtregel van Willem Kloos:
Ik ben een God in ’t diepst van mijn gedachten,
En zit in ’t binnenst van mijn ziel ten troon
Over mij zelf en ’t al, naar rijksgeboôn
Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.
Het proces: voor iedere editie wordt een andere groep kunstenaars uitgenodigd om een ontwerp te maken. Eén ontwerp ter realisatie wordt uitgekozen door wijkbewoners/het publiek. Het zou 14 keer herhaald kunnen worden. Er worden steeds andere (provinciaal/nationaal/internationaal) kunstenaars uitgenodigd. Na verloop van tijd zal er een opmerkelijke beeldenroute ontstaan waarbij de inwoners van de wijk nauw betrokken zijn.
(idee Ko de Jonge)

EERSTE EDITIE 2013 / 2014
Op 21 september 2013 werden de eerste 14 ontwerpen gepresenteerd. De bewoners van Paauwenburg en omliggende wijken konden aansluitend de keuze voor hun favoriete ontwerp bekend maken tijdens de open wijkdag in Paauwenburg. De dummy  “twisted hypercube” van  Denz de Kroon werd unaniem gekozen.

"twisted hypercube" vsn Denz de Kroon

“twisted hypercube” vsn Denz de Kroon

Op zaterdag 5 juli 2014 werd het eerste kunstwerk “twisted hypercube” in het park geplaatst. Mijn bijdrage aan dit project:

"zielenpaardjes"acouwenberg

“zielenpaardjes”

 

 

 

 

 

TWEEDE EDITIE 2015
Deelnemende kunstenaars: Hans Bommeljé, Loek Grootjans, Teja van Hoften, Rosalinde van Ingen Schenau, Yvette Lardinois, Harry Vandevliet, Kees Wijker.

Kies een kunstwerk
Op zaterdagmiddag 28 maart 2015 van 14.00 tot 17.00 uur worden 7 ontwerpen voor een kunstwerk in de vorm van dummy’s tentoongesteld in het park aan de Sloeweg in Vlissingen.
September 2015 zal de onthulling van het gekozen kunstwerk plaatsvinden.

klik hier voor meer info op de website van kunstwerkplaats KipVis of kijk op facebook kunstpark Vlissingen 

2008 catalogus ORANJEZON

klik hier voor de catalogus

 

Bewaren